Wanneer, waarheen?

de beste reistijd

Snorkelen met zeekoeien buiten het paringsseizoen? Vergeet het maar. In de trein op Java tijdens Ramadan? Ik raad het je af. Op safari tijdens het regenseizoen? Niet alleen jij wordt kletsnat, de big5 schuilt ook onder de boom. En wist je dat er in Indonesië een dag is dat iedereen (ja ook de toeristen) binnen moet blijven en stil moet zijn? Geen elektriciteit, gordijnen en ramen moeten dicht in je hotel, en er is geen restaurant open. 

Je moet het maar net weten... Iets om rekening mee te houden met de planning van je reis. En daar heb je mij voor. Ik neem die zorg van jou over en denk (meer dan) met je mee.

Alles Valt Of Staat Met Een Goede Planning

Met je camper of auto door Amerika of Canada trekken. Geen sneeuw meer op de wegen, de natuurparken zijn groener dan groen en overdag is het warm. Er zijn plekken waar het eigenlijk té warm is. Ik zorg ervoor dat je die vermijdt. 😊 

Thailand is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen. Ben je gebonden aan de schoolvakantie dan is Thailand in de zomervakantie top. Je hebt de tijd – een week of drie – om het hele land te zien op je gemak. 

Ook goed te bereizen: Zuid Afrika, Europa, Florida, Indonesië, Suriname, Griekenland

zomer

Zuid-Afrika in de herfst vind ik fijn. De prijzen zijn lager dan de winter en het weer is lente-achtig. Soms een korte broek en slippers. Soms een vestje. Omdat Zuid Afrika een doe bestemming is, vind ik het juist lekker dat het niet bloedheet is. Indonesië is eigenlijk het hele jaar goed te bereizen. In oktober valt officieel de meeste regen, maar ik ga zelf altijd in oktober, november. Het land is rustig, de prijzen wat lager en de bui die valt duurt hooguit een uur. 

Ook goed te bereizen: Thailand, Amerika 

herfst

Weet jij al waar je naar toe wilt? Vraag een offerte aan

offerte aanvragen

Een inkoppertje: Tijdens onze winter is het zomer in Nieuw Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. Nu ga ik even commercieel doen, maar ik meen het echt bij deze bestemmingen: vroeg boeken loont. Voor veel mensen zijn dit droombestemmingen, iets waar ze al jaren een keer heen willen. De echt leuke plekken zijn snel volgeboekt, als je op tijd boekt heb je alle keuze en een goede prijs. En daarbij hebben de bewoners zelf ook vakantie en reizen ze graag in eigen land. Een jaar van tevoren boeken is helemaal niet gek. 

Ook goed te bereizen: Florida, Thailand en Indonesië 

winter

Suriname! Vanaf eind januari tot mei is het de droogste periode van het jaar. En die valt na een hele natte periode, wat als voordeel heeft dat het groener dan groen is. Je reis afsluiten op Curaçao waar in de lente ook een fijn briesje waait.
Wil je de drukte vermijden en kan je buiten de schoolvakanties reizen? Ga dan in mei, juni naar Amerika of Canada. Wat een prijsverschil met de zomer. Wel met de auto, want ’s avonds is het een tikkie fris. Kamperen doe je voor het buitenleven en om dan alle avonden binnen te zitten is zonde. Of wat dacht je van Griekenland! Niet te warm en nog niet overspoeld met toeristen.

Ook goed te bereizen: Marokko, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland, Australië, Florida

lente