Rondreis Florida

AUTORONDREIZEN & CAMPERRONDREIZEN

Sunshine state Florida, alleen dat klinkt al lekker!

Sunshine state Florida, alleen dat klinkt al lekker toch. Schoenen uit en slippers aan dus! Met je eigen auto roadtrip je langs uitgestrekte surfstranden, snorkel je met zeekoeien en duik je diep de moerassen van Florida in waar je op een oude trekkerband rond dobbert. Slaap in een oud plantagehuis en luier op de veranda terwijl je de zee aftuurt in de hoop een dolfijn te spotten. Ik begrijp wel waarom veel mensen kiezen voor een vakantie Florida!

Vakantie Florida 

Vakantie met kinderen naar Florida

Een vakantie naar Florida met kinderen? Op de pagina Kidsrondreizen staan alle familiereizen Florida. 

naar florida Met kinderen

naar florida Met kinderen

Dit vond Annemieke de Roadtrip die ze maakte door Florida

Annemieke maakte samen met haar man Dennis en zoons Nick en Finn een Roadtrip door Florida. “Nog één keer een verre reis met de jongens die alweer 16 en 19 jaar zijn.” Dat wilden Annemieke en haar man Dennis heel graag. “Nu gaan ze nog mee”, dacht ze, In mei 2022 maakten ze met elkaar een Roadtrip door Florida [ ... ]

lees verder

Florida blijft mij trekken en na meerdere Florida vakanties vind ik toch elke keer weer een nieuwe verassende plek. Florida is perfect als je op zoek bent naar een zonbestemming, maar niet alleen op het strand wil liggen. De zon schijnt vaak, er zijn prachtige stranden én er is veel te doen. Ben je ook benieuwd geworden naar een vakantie Florida? Ik vertel je graag alle leuke plekjes in Florida met je. 

Verrassend Florida 

Voorbeeldreis Florida

2 weken

Dit is een voorbeeld, gewoon een ideetje, even lekker wegdromen. ALLES is mogelijk bij De Reistoko, je rondreis Florida wordt echt op maat gemaakt. Mis je iets, twijfel je ergens over, wil je wat anders, weten wat het kost, wil je het één met het ander combineren... Ask me!

De Reistoko is anders. 

check de geheime tips

Voorbeeldreis 1 – 2 weken

Tijdens deze rondreis Florida zie je echt het andere Florida. Ik beloof je dat ik je positief zal verassen. Maar de populaire plaatsen als Orlando, Key West en Miami sla je natuurlijk ook niet over. 

1

Relaxt begin
Je begint je rondreis Florida eens niet in Miami of Orlando (schrik niet, hier ga je wél heen – tuurlijk! – alleen begint je reis er niet) 

Nee je reis begint in Daytona. Even bijkomen van de reis aan een breed zandstrand waar je, hoe Amerikaans wil je het hebben, met de auto op mag voor een bbq uit de achterbak. Probeer te blijven staan op een surfplank of dommel weg in het zonnetje. Je hotel ligt op tien stappen van het strand. En op tien autominuten van de bekende Daytona500 racebaan. 

Ik regel een kijkje in de perskamer voor je en je rijdt zelfs een stuk over het circuit! Altijd al willen weten waar de spaceshuttles vertrekken? Laat het mij weten, want het is nog geen uur rijden naar het Kennedy Space Center. 

2

Wilde dolfijnen spotten
Via de pretparken van Orlando reis je af naar de westkust van Florida. Dat deze kust zo afwisselend is weten maar weinig mensen. Dat is mooi, dan heb je het plekje nog eens voor jezelf! Je slaapt op schiereiland Sanibel en zodra je de brug over rijdt voel je het Caribische sfeertje al. Zet je auto maar onder die palmboom want hier gebruik je de fiets. 

Je slaapt in je eigen withouten beachhouse. Zorg dat je een plekje vrijhoudt in je koffer want dit strand staat bekend om de pareltjes van schelpen. 

Ik regel een plekje op de boot voor je. En vanaf die boot ga je wilde dolfijnen opspeuren. Hoe gaaf is dat? Nou best heel gaaf kan ik je uit eigen ervaring verklappen!

3

Geheim plekje – snorkelen met zeekoeien
Mijn hoogtepunt van de rondreis Florida is hier. Maar beloof mij dat je dit plekje niet aan iedereen verklapt. Je slaapt in een oud plantagehuis omringd door water. De bar is gezellig, inclusief de dorpsgekken die een goede bar hoort te hebben. Maar het mooiste is dat de bar ook aan het water ligt. Terwijl je van je cocktail nipt houd je je ogen op het water gericht want wie weet ben jij die mazzelaar die een zeekoe spot. 

De volgende dag loop je langs het water naar de boot. Je wetsuit ligt al klaar en je snorkel zet je op je hoofd. Je vaart door het leefgebied van de zeekoeien en jij gaat met ze zwemmen. Ze zijn heel nieuwsgierig en hangen graag bij je zodat jij ze van héél dichtbij kunt zien. Echt een onvergetelijke herinnering aan je rondreis Florida!

Twee weken huurauto  + toffe slaapplekken kost +/- 1100 euro per persoon. 

Maar hé let op; dit kan alle kanten op die jij wilt. Langer weg, kleinere auto, buiten het hoogseizoen? Kan allemaal! Hierdoor wordt je reis goedkoper of duurder, deze prijs is om je een beetje een idee te geven. 


offerte aanvragen

JE rondREIS florida DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

Dit zeggen mijn klanten:

volgende

vorige

martijn & tanja | New York & Florida

Ilse belde om naar onze wensen en verwachtingen te luisteren: Dezelfde avond nog hadden we een compleet reisvoorstel in de mail. Ideaal en goedkoper dan wij online hebben kunnen vinden! Vluchten, hotels in New York, Miami en Orlando, kaartjes voor de New York Yankees en een huurauto. Top geregeld! Lees meer

Marco & Floor Brouwer | Florida

Wij wilden op reis naar Amerika. Maar hoe? Dan is er maar 1 iemand die je kan inschakelen om te helpen: Ilse! Ilse is er zelf váák geweest. En raadde ons aan om een cabrio te huren. Ik dacht eerst: is dat nou wel nodig? Dat is toch meteen veel duurder? Maar die tip heeft onze reis echt gemaakt. Daardoor waren..Lees meer

Richard & Floor | florida

Reizen via Ilse was voor ons een verademing. Al snel bleek dat Google wel je beste vriend is, maar ook een overload aan info. Wat fijn was dat Ilse het direct verder heeft opgepakt voor ons en eigenlijk al binnen een dag de 1e opzet heeft laten zien. Plus ze weet geweldige plekken te vinden die jij niet weet! Lees meer

Voorbeeldreis Florida

10 dagen

Wat je Florida reis boeken bij De Reistoko anders maakt is dat ik Florida zelf (meerdere) keren heb bereisd. Ik weet dé slaapplekken te vinden, zo een plek dat als je aankomt je een vreugdedansje maakt, zo leuk is het! En dat hoeft niet overdreven luxe of te duur te zijn. Nee “gewoon” leuk, dat is het...

Alles kan bij De Reistoko

check de geheime tips

Voorbeeldreis 2 - 10 dagen: Korte Florida zon break

Deze rondreis Florida is perfect als je de hoogtepunten van Florida wilt zien, maar wel in kleinschalige accommodaties wilt slapen. De Reistoko maakt deze reis toch anders dan anders door jou net dat ene eettentje in de haven te tippen waar je kan wedden welke schildpad het eerst over de finish gaat. Of waar je de lekkerste “drunk shrimps” eet. 

1

Welcome to Miami!
Begin je rondreis Florida aan de brede stranden en het warme water van Miami Beach. Loop ‘s avonds de boulevard op om je te vergapen aan de optocht van sportwagens. Tip: de wijk Wynwood. De wijk is gevuld met eindeloos veel mooie muren (lees: streetart!) pak een taxi of Uber en vergeet je camera vooral niet. 

2

Beachvibes Key West
Je pikt je huurauto op (in Miami is parkeren véél te duur) en rijdt over de weg met aan allebei de kanten eindeloze zicht over zee. Oftewel de Overseas Highway. En die te gekke weg eindigt in Key West waar je in een historische Inn slaapt op loopafstand van het plein vol straatartiesten. De Reistoko regelt fietsen en met een route op zak tour je door de straten vol schattige huizen en langs witte zandstranden. 

3

Alligators en dolfijnen
Nadat je met een airboat over de Everglades bent gesjeesd en een paar alligators in de ogen hebt gekeken reis je door naar Sanibel Island. Slaap in een beachhouse en met een beetje geluk spot je een dolfijn vanaf je strandstoeltje. Verkeer is er niet op de eilanden Sanibel en Captiva, op het fietsverkeer op de fietspaden na. Bij je accommodatie kun je een fiets huren en een map met tips voor ongeveer 16 USD voor een halve dag. Wil je dolfijnen spotten? Dan zorg ik voor een boottrip!

4

Orlando – pretpark walhalla
You love it or hate it. Orlando is het walhalla voor pretparkliefhebbers. De één brengt hier met gemak 4 dagen door, de ander heeft aan één dag genoeg. Aan jou de keuze. Ik heb inmiddels heel wat attractieparken in Florida zelf bezocht dus ik help je kiezen welk park het beste bij jou past. 

10 dagen huurauto + toffe slaapplekken kost +/- 950 euro per persoon. 

Maar hé let op; dit kan alle kanten op die jij wilt. Langer weg, kleinere auto, buiten het hoogseizoen, een rechtstreekse vlucht? Kan allemaal! Hierdoor wordt je reis goedkoper of duurder, deze prijs is om je een beetje een idee te geven. 


JE rondREIS florida DOOR MIJ LATEN PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN

offerte aanvragen

Mijn geheime Florida tips:

Wat je reis boeken bij De Reistoko anders maakt is dat ik de bestemmingen allemaal zelf (meerdere) keren heb bereisd. Ik weet dé slaapplekken te vinden, zo een plek dat als je aankomt je een vreugdedansje maakt, zo leuk is het! En dat hoeft niet overdreven luxe of te duur te zijn. Nee “gewoon” leuk, dat is het. 😊 

Doordat ik het land zo goed ken kan ik je tippen waar je het beste een afslag kunt nemen voor een tof uitzicht of een goede lunch. Het zijn de kleine dingetjes die het doen en jouw rondreis Florida onvergetelijk maken.

Voor de daredevils – Tarpons voeren

Langs de Overseas Highway ergens net na een brug zit Robbie’s verstopt. Echt geloof mij, stop hier even. Je loopt door het roadside café (waar je je ogen al uitkijkt) naar de steiger toe. Koop een emmertje visjes en ga op je buik op de steiger ligt. Ik deed dit met mijn adem in en ogen dicht 😊 En wacht... wacht tot er een enorme vis uit het water springt, zijn tandloze bek om je hand hapt en de vis pakt. Je bent een held als je het durft. Je kan natuurlijk ook kijken hoe anderen het doen, of een ‘wedden-dat-jij-dit-niet-durft’ met je reisgenoot 😉

Hysterie alom – trein onder de tafel en een kerstelf in de bediening

Wil je lachen? Ga dan eten bij deze tent. Wanneer je in Sanibel slaapt – in dat idyllische beachhouse – dan kan dat. Ik wil eigenlijk niet teveel verklappen, maar stel je voor dat je aan je hamburger zit terwijl er een speelgoedtrein over het plafond rijdt, varkentjes beginnen te zingen en de ober rondloopt als padvinder. Belangrijk; het eten is heerlijk! Jong en oud, ik beloof het jullie hebben het er jaren later nog over. 

Op een trekkerband over kraakhelder water dobberen

Op de route tussen Orlando en de Westkust is een nationaal park wat maar weinig toeristen kennen. Knalgroene bomen, slingerlianen, wasbeertjes en water zo helder dat je er een slokje van wilt nemen. Net voordat je het park in rijdt stop je bij de plek waar je bergen trekkerbanden ziet liggen. Je mag zelf de beste band uitkiezen, betaal de beste man een paar dollar en belooft hem dat je hem einde van de dag weer terugbrengt. Boven aan de beek plons je het water in en je laat je lekker afzakken terwijl je druk om je heen kijkt in de hoop (of angst) iets levends te zien. Neem je eigen koelbox mee of haal een burgertje bij de tent op de heuvel. 

vraag offerte aan

Op reis naar Florida?